Al rijdend langs 's heren wegen

Het vervoer voor dit dagje uit kiest u zelf. Voor mensen die liever niet wandelen of fietsen of voor mensen die slecht ter been zijn, is dit het ideale dagje uit, omdat het gewoon per auto kan.

10.30 uur Rondleiding tussen de geraniums en violen
Bij tuin- en perkplantenkwekerij Van de Ven worden duizenden planten onder glas gekweekt. In het voorjaar is het een kleurig geheel en weten veel particulieren de kwekerij te vinden voor tuin- en perkplanten. Waarom de planten uit de kwekerij sterker en beter zijn gaat u met eigen ogen en oren ontdekken tijdens de rondleiding die eigenaresse Mylène van de Ven u graag geeft (mét een kopje koffie of thee en wat lekkers).

12.00 uur Picknicken en bezichtiging in de tuin van Het Karrewiel 
Het is eigenlijk een mini camping speciaal voor senioren. Of toch een tuin? Of kwekerij? Eigenaar Ad Zoontjens zal het u allemaal graag vertellen en laten zien. U kunt heerlijk ontspannen in de prachtige tuin, die u beslist op ideeën zal brengen voor uw eigen tuin. De bescheiden boomkwekerij tenslotte is eveneens uw bezichtiging waard. Het is de ideale plaats voor een gezellige picknick met streekproducten.

14.30 uur Geweerschieten bij gilde Sint-Joris en Sint-Sebastiaan
In eerste instantie denken we bij het gilde misschien aan de Middeleeuwen. Of aan de hertog van Brabant, die toestemming verleende tot het oprichten van een gilde. Gilden vormden onze eerste burgerwachten, toen nog gewapend met hooivork en spies, later uitgerust met pijl-en-boog. Vandaag de dag schieten deze gilden met geweren. Ervaar de legendarische vriendschap en broederschap van het gilde en laat u op deskundige wijze begeleiden als u het geweer ter hand neemt. Bij senioren roept het gilde weer veel gevoelens van vroeger op.

16.30 uur Houdoe en tot ziens!
Einde van het arrangement.

Prijs: € 52,50 per persoon op basis van een groep van minimaal tien personen.

Als u de dag nog wat langer wilt laten duren, regelen wij nog graag een barbecue of een diner bij een van de betere restaurants in de buurt.