Gezellig broodbakken in 't Bakhuis
Wij geven een demonstratie of workshop brood bakken in de houtgestookte steenoven van het
“Kerkhovens Bakhuis” met ingrediënten van de “Kerkhovense Molen” .
Arrangementen:
- Demonstratie desembrood bakken ± 2 uren (€ 8,00 p/p).
- Ontvangst met koffie/thee/koek
- Demonstratie van -het opwarmen van de steenoven met musterthout (het verwijderen van houtskool en as, “inschieten” van het deeg in de oven, uitleg over bakproces)
- Uithalen (na 35 min.) van de gebakken broden.
- Kop koffie/thee of een sapje (uit eigen boomgaard).
- Demonstratie desembrood+proeverij bakken duurt ± 2 uren (€12,50 p/p).
- Ontvangst met koffie/thee/koek
- Demonstratie van -het opwarmen van de steenoven met musterthout (het verwijderen van houtskool en as, “inschieten” van het deeg in de oven, uitleg over bakproces)
- We drinken iets “op d’n goeie afloop”
- Uithalen (na 35 min.) van de gebakken broden
- Proeven van het vers gebakken brood met kaas, ham of jam met
- Kop koffie/thee of een sapje uit eigen boomgaard.
- Workshop broodbakken: elke deelnemer maakt zelf het brooddeeg, duurt inclusief baktijd ± 3 u (€15,00 p/p).
- Ontvangst met koffie/thee/koek
- Demonstratie van het opwarmen van de steenoven met musterthout
- Elke deelnemer gaat zijn/haar eigen deegbol kneden en vormen
- Brooddeeg gaat in de rijskast
- Houtskool en as verwijderen uit de steenoven die intussen verhit is tot ±280°
- Brooddeeg “inschieten” (in de oven schuiven)
- We drinken ondertussen iets “op d’n goeie afloop”
- Uit de oven halen (na 35 min.) van de gebakken broden
- Broden verpakken en ieder neemt het zelfgemaakte brood mee.
Aangepast arrangement (evt. met kaasproeverij of Brabantse lunch) is bespreekbaar.
In het vertrouwen u hiermee van dienst te zijn geweest en steeds bereid tot nadere uitleg verblijft met vriendelijke groet:
Frans Vermeer
Kerkhovensestraat 22