Met een gids op pad

Wie er graag op uittrekt, haalt zijn hart op in de natuur van Heukelom en Oisterwijk. Met een gids wandelt en/of fietst u over de paden, passeert u weilanden, geniet u van fraaie vergezichten en komt u op rustieke stekjes waar u anders nooit zou komen.

Inhoud

Onze gidsen wonen in het gebied en kennen daardoor elk stukje natuur. Ze kunnen u niet alleen vertellen over de leemputten, broekgronden, bolle akkers en ‘De Pierenberg’, ook kunt u zich laten meeslepen door de rijke cultuurhistorische geschiedenis van Heukelom en Oisterwijk. Eigenaardige vroegere gebruiken, de Kerkhovense molen of de markante Russische madame en Mie Pieters!

Geef de wandeling de draai waar uw belangstelling naar uitgaat!

Onze gidsen

Gids Dre van Hal 

Dré van Hal

Dré woont samen met zijn vrouw Maria sinds 1973 aan de Spoordijk te Heukelom. Hij is een boeren zoon en na zijn studie aan de landbouwschool gedurende zijn werkzame leven als adviseur in de agrarische sector actief geweest. Na zijn pensionering is hij als vrijwilliger bijzonder actief natuur-, cultureel- en maatschappelijk gebied.

 

Jeff Denissen

Het gezinsbedrijf met koeien is Jeff in 1970 gestart in Heukelom. Door zijn interesse in ruimtelijke ordening is hij steeds, nauw betrokken bij de geschiedenis en ontwikkeling van Heukelom en Oisterwijk. Bekleedde diverse bestuursfuncties voor bijvoorbeeld de NCB en de ZLTO. Hij vertelt u onder meer graag over bijzondere cultuurhistorische gebeurtenissen uit de streek, alsook over de landschapsontwikkeling in het gebied.

 Gids Jeff Denissen